Usuaris registrats:
Accedir-hi

-Seccions

-Arxius mensuals

-Darreres entrades

-Subscriure

El comportament dels animals de companyia

Pere Tremolosa
Coordinador Científic

Avui explicarem algunes curiositats i comportaments dels nostres animals de companyia.
Perquè els gossos i els gats mouen la cua? Aquest comportament és degut a que els depredadors socials necessiten un vocabulari ric en senyals per comunicar els seus estats d’ànim o intencions als altres membres del ramat, moltes d’aquestes senyals com l’expressió de la cara serveixen per distàncies curtes; però per comunicar-se a distància cal un altre tipus de senyals, per exemple els gossos fan servir les senyals de la cua, si la mantenen dreta paral·lela a la columna vertebral expressen agressivitat, quan la cua es troba amagada entre les potes del darrere significa submissió i si la mouen d’un cantó a l’altre significa alegria i amistat. En el cas del gat, la cua no ens indica tantes coses, ja que el gat és un animal solitari i així té menys necessitat de comptar amb un vocabulari de senyals, quan un gat es troba amenaçat s’estira tant com pot, arquejant l’esquena i estarrufant la cua per demostrar la seva agressivitat.
Perquè els gossos son mes fidels que els gats? Els gossos i els gats són depredadors i saben que una lesió pot marcar la diferencia entre sobreviure o morir a la vida salvatge, els gossos i els llops cacen en grup i saben que és millor compartir que anar en solitari, en canvi el gat salvatge és un caçador solitari. El gat domèstic conserva aquest costum essent fidel al lloc on viu. El gos, en canvi, és un animal social lligat als seus companys si és salvatge i si el gos és domèstic el seu company és l’home, per això el gos és més fidel que el gat.
Perquè els gossos i els gats mengen herba? Els gats i gossos mengen herba freqüentment per la mateixa raó que els éssers humans a vegades necessitem un analgèsic, un laxant o vitamines; els gossos i gats saben perfectament quines plantes són medicinals i quines no ho són.
Perquè els gats ronquen quan els acaronem? La majoria dels petits felins ronquen, però els felins grans com els tigres no ho fan, el motiu d’aquest fet actualment no està prou clar, el ronc dels gats no prové de la seva laringe sinó d’un lloc mes profund del seu pit. Les gates ronquen als seus gats petits quan els volen alletar, però quan els gats mengen la gata para de roncar. Normalment quan notem que un gat ronca significa que està content o satisfet.
Perquè els gats tenen la llengua rasposa? La llengua dels gats és rasposa degut a la presència de nombrosos i diminuts nòduls endurits, la qual és ideal per raspar fins l’última resta de carn dels ossos del seu aliment i també per netejar-se el seu propi pel o el de les cries.
Perquè els gats sempre cauen drets? Hi a un cas d’una gata que va caure des del pis 31 d’un gratacels de Nova York i va sobreviure amb una petita lesió al pulmó i una dent trencada. Els gats que passen molt temps dalt de les taulades solen caure freqüentment des de força alçada i sobreviuen a l’impacte. Els gats sobreviuen a caigudes que matarien altres animals i també a l’home, això és degut a diverses causes com una menor velocitat de caiguda degut al seu poc pes, també disposen d’una mena de sensor natural que els permet caure sempre sobres les potes i flexionant-les per absorbir l’impacte, el qual encara es redueix més degut a què molts ossos del cos estant units i protegits per muscles més que per lligaments.
Tenir una mascota és molt comú a la nostra societat. Els gossos i gats són els favorits per tenir com a mascota, però també hi ha persones que prefereixen una au com pot ésser un periquito o un lloro… Però actualment la varietat i les ganes de ser diferent porten a persones a tenir com a mascotes serps, cocodrils, iguanes o taràntules entre altres.
Les mascotes ens relaxen i permeten a milions de persones sobreposar-se a la soledat. Investigacions mèdiques fetes recentment afirmen que tenir una mascota és un factor determinant per prolongar la vida de l’ésser humà.

Posted by . on 04/29 at 07:51 AM
Aquesta entrada de Weblog no permet comentaris.

<< Tornar